Збір врожаю
Ми починаємо збір врожаю щорічно приблизно в середині жовтня (але ні в якому разі у вівторок). Це давня традиція, пов’язана з тим що у вівторок Оттоманська Туреччина захопила Константинополь у 1453 році (це сумний день для більшості греків). В залежності від погодних умов року, збір може тривати до кінця лютого.
Оскільки ми поєднуємо різні оливкові олії для нашої продукції, перший збір призначений виключно для Олії Раннього врожаю – недозрілі оливки сорту Атіноелія, які містять менше олії, але мають високу концентрацію поліфенолів, мінімальну кислотність, насичений і вишуканий аромат та смак. Збір оливок Атіноелія може тривати аж до середини грудня. Потім відразу переключаємося на Коронеїкі. Починаємо з «повільних» оливок (дрібніші ягоди) на нижчих плантаціях. Збір виконується виключно механічним ручним способом. Після збору оливок з дерева, оливки збирають в спеціальні текстильні мішки або пластикові ящики. Така технологія потрібна для гарного провітрювання зібраних оливок і запобігання їх псуванню. Таким чином, докладаючи зусиль в потрібний час і спосіб, ми впевнені у виробництві Mana Gea.